Насловна Најновије Породици Антонић стиже помоћ

Породици Антонић стиже помоћ

1051
0

На породичном имању Антонић на Равној Романији, јуче су усљед временских непогодна изгорјели гаража, помоћни објекат са већом количином балираног сијена и аутомобил њиховог комшије.

Пожар је избио јуче око 17.20 часова након атмосферског пражњења или удара грома, и породица је изгубила љетину од 600 до 800 комада балираног сијена. Антонићи се баве пољопривредом, производњом и продајом млијека и млијечних производа, те им је нанесена велика материјална штета.

“Обавијестили смо госпођу Свјетлана Мичић из Ресора за пружање стручне помоћи пољопривреди на територији Сарајевско-романисјке регије. У послијеподневним часовима смо се организовали да помогнемо породици Антонић и да надомиримо материјалну штету, колико год је могуће. Након објава у медијима, јавио се и градоначелник Љубиша Ћосић, који је обећао финансијску помоћ. Народни посланик у Народној скупштини Републике Српске Страхиња Башевић, ће са свог имања донирати већу количину балираног сијена. Милан Јоловић је донирао 200 комада балираног сијена. Имамо и неке информације да су се људи организовали између себе, како би помогли угроженој породици. Све оно што не буде надомирено из тих средстава, Удружење ће одржати Управни одбор и из свог буџета надокнадити сву штету која је евидентирана“, поручио је Саша Каповић предсједник Удружења произвођача и прерађивача млијека „Благо Романије“ Соколац.

У гашењу пожара учествовала су три ватрогасца са једним ватрогасним возилом, а пожар је угашен у 19.30 часова, те je спријечено даље ширење ватре.

 

 

 
ИЗВОРГлас регије 057
Претходни текстПраво гласа има 19.953 бирача у Палама
Сљедећи текстЖалба на одлуку суда да се Башевић, Гојковић и Голијанин пусте из притвора