Насловна Најновије Порука Срба са КиМ уочи Свесрпског сабора: Снага српског јединства увијек ће...

Порука Срба са КиМ уочи Свесрпског сабора: Снага српског јединства увијек ће бити најснажнији бедем

46
0

Снага српског јединства одувијек је била и биће најснажнији бедем и најгласнији одговор свима онима који мисле да могу да угасе искру српског постојања и српско име и презиме на простору Kосова и Метохије, али и свуда гдје српски народ живи.

То је порука која је, уочи Првог свесрпског сабора који се одржава у суботу, упућена са састанка директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Петра Петковића са политичким и институционалним представницима српског народа са KиМ.

Састанку је присуствовао и шеф српске дипломатије и некадашњи директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић.

– Наш најзначајнији задатак данас јесте да сачувамо српски народ на Kосову и Метохији и у томе имамо снажну подршку и залагање наше државе Србије и предсједника Александра Вучића – заједнички је закључак након састанка.

Петковић и Ђурић су са Србима са Kосова и Метохије разговарали о политичко-безбједносној ситуацији у покрајини у свјетлу свакодневних, једностраних и насилних потеза које Аљбин Kурти спроводи пред очима међународне заједнице.

Представници српског народа са Kосова и Метохије су, такође, извијестили Петковића и Ђурића о свим изазовима и проблемима са којима се суочава наш народ у покрајини, али и непоколебљивој ријешености Срба да остану и опстану на својим вјековним огњиштима, саопштила је Канцеларија за КиМ.

ИЗВОРsputniknews.com
Претходни текстСвечана академија на Машинском факултету (Видео)
Сљедећи текстДачић и Каран: Делегације МУП-а Србије и Српске одржале историјски скуп