Насловна Вијести Источно Сарајево Постављене надзорне камере на три локације на подручју општине Пале

Постављене надзорне камере на три локације на подручју општине Пале

309
0

Радници Јавног предузећа „Комунално“ поставили су надзорне камере на три локације на подручју општине Пале ради спречавања настанка дивљих депонија, те заштите градског гробља од недоличног понашања појединаца, рекао је Срни вршилац дужности овог предузећа Богдан Клачар.

„Камере су постављене тамо гдје је учестала појава одлагања ванконтејнерског отпада мимо плана и програма одвоза. Уколико забиљеже незаконито одлагање, након изузимања снимка и утврђивања идентитета, прекршајне налоге издаће
паљанска Комунална полиција са којом реализујемо овај пројекат“, навео је Клачар.

Он је рекао да дивље депоније настају најчешће у рубним дијеловима општине, крај магистралних, али и на сеоским путевима, те да грађани одлажу од животињског отпада, електроапарата, грађевинског материјала, текстила – до кућног комуналног отпада.

Према његовим ријечима, радну јединицу „Градско гробље“ чине два градска гробља, и то Баре гдје постоји двадесетчетворочасовни надзор и присуство радника, те Репца без сталног надзора, гдје су забиљежена недолична понашања.

„Догађају се крађе ограда, материјала, пуштање стоке у гробље и слично. Због тога смо овим пројектом обухватили и градско гробље Репца“, навео је Клачар.

Клачар је додао да је локална заједница помогла у набавци бежичних камера које се могу премјештати у зависности од потреба.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗвездин караван стиже у Власеницу
Сљедећи текстОрганизатори потврдили: Ђоковић не може да игра у Њујорку