Насловна Најновије „Постоји спрега да се спријечи да на чело заједничког штаба дође Србин“...

„Постоји спрега да се спријечи да на чело заједничког штаба дође Србин“ (ВИДЕО)

130
0

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић изјавила је да има одређене информације да ће бити опструкције када је ријеч о избору генерала Оружаних снага БиХ јер постоји спрега да се спријечи да Србин дође на чело Заједничког штаба.

Цвијановић је навела да је људима који се тамо налазе истекао мандат прије годину и више дана и да је неопходно да буду замијењени, подсјетивши да се све одлуке које се односе на питање одбране доносе консензусом.

– Имамо одређене информације да ћемо имати опструкцију када је ријеч о избору генерала, односно о њиховом постављењу у складу са законом. Опструкција постоји због тога што опет постоји спрега да се спријечи да Србин дође на чело Заједничког штаба Оружаних снага – рекла је Цвијановић.

Она је додала да је на тој позицији, и то већ двије године изван мандата, Сенад Машовић, који треба да оде, али да је очито да га тамо чувају управо они који причају и праве пометњу како се наводно у „Републици Српској организују неке ствари које су безбједносна пријетња и слично“.

– Видјећемо како ће бити, немам велика очекивања да ће сутра проћи тако нешто, али то подразумијева да и ми иницирамо одређене кораке, не може то баш тако остати – рекла је Цвијановић.

Цвијановић је указала како неко говори да су то заједничке оружане снаге, а онда прво опструише да се направи институционална поставка, односно распоред, наводећи да је на сцени опструкција од оних који промовишу причу о Оружаним снагама БиХ и о БиХ, а онда раде све да је блокирају да живи у пуном капацитету као мултиетничка заједница у којој свако има приступ да у складу са законом дође на одређене позиције.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодику уручен Златни орден Светог свештеномученика Петра-митрополита сарајевског и дабробосанског (ФОТО/ВИДЕО)
Сљедећи текстРођено 11 беба у Српској, Источно Сарајево богатије за дјечака