Насловна Најновије Потписани уговори о стипендирању 117 студената

Потписани уговори о стипендирању 117 студената

109
0

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, потписао је данас уговоре о додјели стипендија за 117 студената, којима ће у наредних десет мјесеци бити исплаћивано по 140 КМ мјесечно.

Јагодић је рекао новинарима да се на конкурс пријавило 158 студената из ове локалне заједнице, али да је услове за додјелу стипендије испунило њих 117.

Данашње потписивање уговора, како је навео Јагодић, лијеп је повод да се окупе студенти и њихови родитељи у препуној општинској сали, којима локална управа жели на овај начин помоћи да једноставније и лакше заврше своје планирано образовање.

Он је подсјетио да су прошле године студенти мјесечно примали стипендије од 130 КМ мјесечно, а ове године је увећана због инфлације.

„У општинском буџету 2023. за ове намјене планирали смо 190.000 КМ и неће бити проблема у финансирању“, истакао је Јагодић.

Он је додао да локална управа настоји да се млади образовани кадрови врате у своје мјесто и да одраде приправнички стаж да би могли даље конкурисати на одређене позиције.

Милица Кокошар, студент четврте године Медицинског факултета у Фочи, захвалила је начелнику општине Рогатица за овај вид подршке, те додала да студентима ово мјесечно примање значи много и то што је ове године тај износ повећан, може покрити основне трошкове студентског дома.

Слично мишљење уз захвалност за стипендије новинари су чули након потписивања уговора и од Марка Мирића, студента прве године на Економском факултету и Ђорђа Фргања, студента треће године Машинског факултета при Универзитету у Источном Сарајеву.

 

Претходни текстФилмотека: Моника Белучи и Венсан Касел
Сљедећи текстПале: Усвојен извјештај о раду начелника за прошлу годину