Насловна Најновије Потписан Споразум о братимљењу града Источно Сарајево и града Краснодар (Фото)

Потписан Споразум о братимљењу града Источно Сарајево и града Краснодар (Фото)

105
0
Претходна четири дана градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић, боравио је у Руској Федерацији, конкретно граду Краснодару на југу ове прелијепе и огромне земље. Повод боравка је био потписивање Споразума о братимљењу овог и града Источно Сарајево.
 
На слици може бити: 2 особе и текст
 
„Братске везе и љубав коју осјећамо према руском народу и највећој земљи свијета су разлог за овај корак, као и позив пријатеља. У само четири непуна дана, у име нашег града обишао сам пар привредних субјеката, музеј, прелијепе храмове Божије, Центар за националну културу и у њему наше Удружење „Југовићи“, ректору Кубанског државног универзитета, на којем студира више од 30.000 студената, уручио унапријед потписан Споразум о сарадњи са Универзитетом у Источном Сарајеву, те имао још много активности,“ истакао је Ћосић.
На слици може бити: 2 особе
На слици може бити: 4 особе, редакција и текст
На слици може бити: 2 особе и текст
Свакако најзначајнија од активности је била потписивање Споразума о сарадњи и братимљењу градова Источно Сарајево и Краснодар, који је потписан са градоначелником Јевгенијем Наумовим и његовим сарадницима.
На слици може бити: 7 особа, сто и текст
На слици може бити: 5 особа
 
На слици може бити: 3 особе и рафинерија нафте
На слици може бити: 7 особа и рафинерија нафте
На слици може бити: рафинерија нафте и текст
 
„Краснодар је град од скоро два милиона становника, богате историје, центар је Краснодарског краја, житница Русије. Наш највећи град партнер.
За три године стећи пријатељство и братимити Источно Сарајево са Новим Садом, Нишом, Цангџоом из Кине, Херцег Новим и Краснодаром говори о нашој намјери да будемо препознати, добро дочекани и да стичемо пријатеље. Све остало из ових пријатељстава ће да се реализује.“ рекао је градоначелник Источног Сарајева.
 
На слици може бити: 2 особе
На слици може бити: 2 особе и текст
На слици може бити: 5 особа и текст
Ћосић је истакао да је Русија моћна и да се људи у њој са поносом и без освртања носе са оним што им цијели свијет негативно намеће док реализују Специјалну операцију у Украјини. Они који тамо губе животе губе их попут оних који су их положили у Другом свјетском рату борећи се за слободу у свијету, а истовремено их боле и губици недужног, истог народа у Украјини.
 
На слици може бити: 4 особе
На слици може бити: 9 особа
На слици може бити: 3 особе
 
На слици може бити: 3 особе, храм и текст
 
„Није Русија оно што нам западне земље, односно њихова руководства представљају. Русија је велика и праведна. Увјерио сам се у то,“ нагласио је Ћосић
 
На слици може бити: 1 особа
На слици може бити: 1 особа и храм
Градоначелник Источног Сарајева је нагласио да ће У наредним данима ћу објавити како су њихови медији промовисали град Источно Сарајево и његову посјету Русији. И то ће рећи колики је ниво њиховог пријатељства према српском народу.
ИЗВОРртвис/ Фото:Љубиша Ћосић
Претходни текстСјећање на жртве логора у Сребреници
Сљедећи текстИдуће године почиње изградња меморијалног комплекса у Подрињу