Насловна Најновије Потписан Споразум о пословној сарадњи ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“...

Потписан Споразум о пословној сарадњи ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево и Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву

84
0

Данас је у пословној згради Завода у Источном Новом Сарајеву потписан Споразум о пословној сарадњи ЈП „Завод за уџбенике и наставна средства“ а. д. Источно Ново Сарајево и Правног факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

В. д. директора Завода Предраг Спасојевић и декан Правног факултета у Источном Сарајеву проф. др Горан Марковић одржали су и радни састанак на којем је било ријечи о заједничким активностима и плановима за наредни период.

На састанку је договорено да професори Правног факултета у Источном Сарајеву, у сарадњи са Заводом, приступе писању уџбеника за средње стручне школе у струци економија, право и трговина. На овај начин директно би се утицало на подизање квалитета средњошколског образовања у Републици Српској, кроз обезбјеђивање уџбеника из области права, а индиректно на афирмацију одређених студијских програма и приближавање одређеног позива средњошколцима. План је да се у наредном периоду спроведе законска процедура прибављања и обезбјеђивања рукописа одређених уџбеника те да у школској 2025/2026. години Република Српска добије уџбенике за средње школе које до сада није имала.

В. д директора Завода Предраг Спасојевић изразио је захвалност декану Марковићу и његовим колегама на спремности да се Правни факултет укључи у рјешавање овог значајног питања у области уџбеничке политике Републике Српске.

На састанку је договорено и да се издања/уџбеници професора Правног факултета нађу у књижарама Завода те начин на који ће се то реализовати.

ИЗВОРРтвис
Претходни текстПојачан саобраћај на прелазима Делеуша, Градишка и Брод
Сљедећи текстУсловљавања из Брисела: БиХ неће добити новац из Плана раста за Западни Балкан