Насловна Најновије Потписан споразум о сарадњи Скупштине града Источно Сарајево руског града Нижњег Новгорода...

Потписан споразум о сарадњи Скупштине града Источно Сарајево руског града Нижњег Новгорода (Фото)

76
0

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман и вршилац дужности предсједника градске Думе Нижњег Новгорода Евгениј Костин потписали су јуче споразум о сарадњи Скупштине града Источно Сарајево и тог руског града.

Споразумом се дефинише међусобна сарадња у одређеним областима градске законодавне власти и омогућава унапређивање односа два града.

Короман се јуче сусрео и са градоначелником Нижњег Новгорода Јуријем Шaлобајевим, којем је пренио поздраве градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића.

„Познато је да српски и руски народ његују братске односе, те да наши народи имају дубоке историјске и пријатељске везе. Сада смо те односе и озваничили споразумом који ће продубити нашу сарадњу у будућности“, рекао је Короман на састанку са Шалабајевим и позвао руководство тог руског града да посјети Источно Сарајево.

Короман је у име градског руководства Источног Сарајева честитао Дан града Нижњег Новгорода градоначелнику и његовим сарадницима, представницима градске Думе и свим грађанима.

Короман од уторка присуствује обиљежавању Дана града Нижњег Новгорода, гдје учествује и у раду Међународног форума „Градови-побратими и партнери“, на којем представници градова побратима и пријатеља говоре о темама из области културе, туризма, образовања и дигиталне технологије.

ИЗВОРГрад Источно Сарајево
Претходни текстМеморијални турнир у малом фудбалу „Ранко Цицовић“ од 26. августа до 1. септембра
Сљедећи текстЈагодић са Шулићем о туристичким потенцијалима; Шулић: Општина Рогатица има огроман потенцијал када је ријеч о активном туризму