Насловна Најновије Потпис на меморандум о сарадњи и панел о превенцији насиља

Потпис на меморандум о сарадњи и панел о превенцији насиља

154
0

У оквиру кампање 16 дана активизма – поводом Међународног дана људских права, данас ће у Источној Илиџи бити потписан меморандум о сарадњи између општинске управе и Продукције „Форум театар“ Источно Сарајево.

„Меморандум дефинише начине међусобне сарадње у остваривању заједничких циљева и синхронизованог доприноса превенцији насиља над женама, насиља којем су изложена дјеца и млади и постизању већег степена родне равноправности“, рекла је Срни кординатор пројекта Александра Митрић Штифанић.

Тим поводом, додаје она, биће одржана и панел-излагања о темама из области превенције свих облика насиља у оквиру пројекта „Примјена свеобухватног социо-еколошког и модела заснованог на активном учешћу заједница у елиминацији насиља над женама у БиХ“.

Према њеним ријечима, активност се реализује у оквиру пројекта који финансира УН Вумен канцеларија у БиХ, а у Источном Сарајеву спроводи „Форум театар“.

Учесници панела су Витомир Митрић из „Форум театра“, Владимир Васић са Универзитета у Источном Сарајеву, Винка Берјан из Градске управе Источно Сарајево, Огњен Беговић из Новинске агенције Републике Српске – СРНА, Роксанда Мичић из Удружења „Пробуди се“, Јелена Орашанин из Средњошколског центра Пале и Јелена Лубура из вртића „Машин свијет“.

Меморандум ће бити потписан у 10.00 часова, изјаве за новинаре су у 10.15, а панел би требало да почне у 10.30 часова. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПриштинска полиција: Наредних дана веће присуство на сјеверу КиМ
Сљедећи текстУ Српској рођене 23 бебе