Насловна Најновије Почела исплата накнада за децембар

Почела исплата накнада за децембар

142
0

Фонд за дјечију заштиту Републике Српске, почео је данас исплату децембарских давања из своје области, као што је то чинио и претходних година прије празника.

Директор Фонда Недељко Јовић, истакао је да је дуги низ година пракса да се права из надлежности овог фонда у периоду новогодишњих и божићних празника исплате раније, те да се на тај начин пружи мала подршка корисницима.

Децембарска исплата додатка на дјецу обухвата 21.352 дјеце, односно 12.155
корисника – родитеља за прво, друго, треће и четврто дијете, као и за дјецу вулнерабилних категорија, а за исплату овог права обезбијеђено је укупно 2.561.479 KМ.

Материнским додатком за децембар обухваћено је 4.755 мајки-породиља, а за исплату овог права је издвојено 1.925.775 KМ, саопштено је из Фонда.

Право на пронаталитетну накнаду за трећерођено и четврторођено дијете, оствариле су 94 мајке/породиље, односно 73 трећерођене и 24-оро четврторођене дјеце, а за исплату овог права издвојено је 54.600 KМ.

За исплату права на помоћ за опрему новорођенчета издвојено је 284.500 KМ за 561 породиљу/мајку, односно 569-оро дјеце/новорођенчади.

Исплатом за децембар за право на накнаду родитељу-његоватељу или његоватељу издвојено је укупно 359.100 KМ, за укупно 665 родитеља/његоватеља.

На основу права за рефундацију накнаде плате за вријеме кориштења породиљског одсуства за децембар до сада је издвојено и исплаћено 5.377.704 KМ.

Из Фонда за дјечију заштиту обавјештавају кориснике, да се за остваривање и преиспитивање услова за остваривање права могу обратити пословницама Фонда у мјестима у којима имају пребивалиште.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстТеретни воз са фосфорном киселином исклизнуо из шина код Зајечара
Сљедећи текстДруги талас експлозија у Кијеву и Одеси