Насловна Вијести Источно Сарајево Почело обиљежавање 80 година од страдања 6000.Срба

Почело обиљежавање 80 година од страдања 6000.Срба

239
0

Парастосом убијеним цивилима код споменика у Старом Броду почело је обиљежавање 80 година од страдања више од 6.000 Срба Сарајевско-романијске регије у овом и насељу Милошевићи, које су на монструозне начине убиле усташе Јуре Францетића.

Помену за страдале присуствују изасланик српског члана Предсједништва БиХ Бошко Томић, министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић, посланици у Парламентарној скупштини БиХ Сања Вулић и Ненад Нешић, посланици у Народној скупштини Републике Српске Перо Петровић, Александар Главаш и Љубиша Kрунић.

Обиљежавању присуствују и начелници општина Вишеград Младен Ђуровић, Рогатица Милорад Јагодић, Соколац Милован Бјелица, Ново Горажде Мила Петковић, Рудо Драгољуб Богдановић, те представник општине Источна Илиџа.

Након парастоса, у знак сјећања на старобродске жртве, код спомен-обиљежја у Старом Броду вијенац ће положити Милуновић и Томић.

У ријеку Дрину цвијеће ће спустити делегације Народне скупштине Српске, посланици у парламенту БиХ и у заједничким институцијама на нивоу БиХ, представници и начелници наведених општина, делегације Трећег пјешадијског /Република Српска/ пука, Удружење „Kарађорђе“ из Херцег Новог и представници невладиних организација и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата.

Обиљежавање организује Одбор Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова.

ИЗВОРсрна, фото Глас Српске
Претходни текстМТБ трка на Романији окупила 80 бициклиста
Сљедећи текстПобједници фото конкурса „ИНСпирација”