Насловна Најновије Почело повлачење тзв. косовске полиције из општинских зграда на сјеверу КиМ

Почело повлачење тзв. косовске полиције из општинских зграда на сјеверу КиМ

179
0

Повлачење тзв. косовске полиције из општинских зграда на сјеверу КиМ почело је на основу одлуке привремених приштинских институција.

Почело је повлачење полиције из три општинске зграде у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, рекао је замјеник директора полиције за регион Север Ветон Ељшани за Тањуг.

Влада привремених приштинских институција је у уторак саопштила да је, након састанка главног преговарача Бесника Бисљимија са специјалним представником ЕУ Мирославом Лајчаком, пристала да одмах за 25 одсто смањити присуство полиције у и око општинских зграда на сјеверу Косова и Метохије, као и да ће одржати ванредне изборе у четири општине на сјеверу након љета.

Поред тога, тзв. косовска полиција ће по потреби, заједно са Еулексом и Кфором, процјењивати безбједносну ситуацију и размотрити могућност даљег смањења присуства полиције у и око зграда општина.

У саопштењу приштинске владе се додаје да ће Европска унија позвати главне преговараче у Брисел, у циљу финализације плана редослиједа Споразума о нормализацији, након чега ће, како се наводи, почети имплементација свих чланова споразума.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрекид електроснабдијевања
Сљедећи текстМилатовић: Нема важнијег датума за Црну Гору од 13. јула