Насловна Најновије Почео научни скуп „Добар, лош, зао“

Почео научни скуп „Добар, лош, зао“

153
0

У Андрићевом институту у Андрићграду одржава се дводневни научни скуп под називом „Kњижевно-лингвистичко-културолошка хумано /по/етика: Добар, лош, зао“.

Професор са Филолошко-умјетничког факултета из Kрагујевца Марија Лојаница рекла је да је скуп дио пројекта, који траје двије године, а у овој, првој години реализације баве се „злим, чудовишним и психопатским у литератури, култури и лингвистици“, док ће сљедећа година бити посвећена добру.

„Овај пројекат окупља 20 научно-истраживачких радника који раде у паровима по принципу менторског рада, а новина је да су се колегама из Ниша придружили и научно-истраживачи из Ниша, Новог Сада и Београда“, истакла је Лојаница.

Руководилац Одјељења за језик Андрићевог института Милош Kовачевић рекао је да су овакви скупови у суштини скупови еко поетике.

„Овај скуп, са својим зборником, показаће који су књижевни аспекти етике самога зла, које је суштински опоним добру коме тежимо“, истакао је Kовачевић.

Он је додао да се на скупу разматрају различити аспекти зла у језику и књижевости да би се припремио скуп за сљедећу годину, који ће говорити о доброти и поштењу у језику и књижевности.

Организатори научног скупа су Андрићев институт и Филолошко-умјетнички факултет Kрагујевац.

ИЗВОРсрна
Претходни текстШаровић: Анализа лошег изборног резултата странке
Сљедећи текстВјерници данас славе краља Милутина