Насловна Најновије Почео приказ способности Војске, присутни званичници Српске и Србије (ФОТО)

Почео приказ способности Војске, присутни званичници Српске и Србије (ФОТО)

34
0

На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници код Београда, почео је приказ способности Војске Србије поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, у присуству званичника Србије и Републике Српске.

Приказу присуствују предсједник Србије Александар Вучић са државним и војним руководством Србије, затим предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, предсједник парламента Српске Ненад Стевандић, министри у Влади Српске, те министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

Počeo prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava2024" u Batajnici, prisustvuje Vučić - IndeksOnline.rs

Више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, готово 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова ангажовано је на приказу способности Војске Србије.

Посјетиоци могу да погледају летачки програм, приказ дијела способности специјалних снага и Ратног ваздухопловства и ПВО, као и дефиле јединица Војске Србије, укључујући дефиле ваздухопловног ешалона Војске Србије.

Приказани су противваздухопловни ракетни системи „ФК-3“, „ха-ку 17“ и „панцир“, модернизовани авиони „миг 29 СМ“ и „орао“, хеликоптери „Ми-35“, „Х-145М“ и „Ми-17“, као и беспосадни ваздухоплови.

Prikaz sposobnosti Vojske Srbije „Granit 2023“ | Vojska Srbije

Биће приказани и противоклопни ракетни систем „корнет“, борбена оклопна возила „милош“, „лазар три“ и „хамер“, самоходне топ-хаубице од 155 милиметара „нора“, самоходне вишецијевни лансери ракета „огањ“, те савремена оптоелектронска средства и друго наоружање и војна опрема.

ИЗВОРсрна, фото Борислав Здриња
Претходни текстФилм о Палама доступан на “Јутјуб“ каналу
Сљедећи текстДодик: Спремали су моју и Вучићеву ликвидацију