Насловна Најновије Почео протест испред зграде црногорске Владе због најављене подршке резолуцији о Сребреници

Почео протест испред зграде црногорске Владе због најављене подршке резолуцији о Сребреници

71
0

Испред зграде Владе у Подгорици, почео је протест грађана због најаве извршне власти да ће у УН подржати резолуцију о Сребреници.

Протест организују представници 11 организација из Црне Горе, а присуствују му, између осталих, предсједник Слободне Црне Горе Владислав Дајковић, као и представници других српских странака, те свештеници Српске православне цркве.

Окупљени носе српске и руске заставе, као и заставу Краљевине Црне Горе.

Присутни су и Срби са Косова и Метохије, који носе транспарент „Грачаница“.

Очекује се да се окупљенима у име организатора протеста обрате Здравко Нишавић и Новица Ђуровић.

Организатори скупа поручили су раније да је Влада Милојка Спајића на најгрубљи начин показала да не уважава управо жртве српског народа и да је њихова национална дужност да се одупру још једном покушају да се Србима као народу наметне колективна кривица.

Организатори скупа су Српски културни центар „Патријарх Варнава“, Српски културни клуб „Свети Сава“, Српско друштво Свети Сава из Бијелог Поља, Удружење поштовалаца учесника ослободилачких ратова 1912-1918.

Протест организују и невладине организације „Херцег“, „Српска нит“, „Божури“, „Ступови“, „Михољски збор“, „Сердар“, „Ноћни вукови“.

Сједница Генералне скупштине УН на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници биће одржана сутра.

ИЗВОРсрна, фото Portal Berane online
Претходни текстМајдов: Свјетско сребро посвећујем свим Србима на планети (ВИДЕО)
Сљедећи текстВулин: Нијемци су народ геноцида, а не Срби