Насловна Најновије „Почетком наредне седмице тендер за реконструкцију моста Каракај“

„Почетком наредне седмице тендер за реконструкцију моста Каракај“

50
0

Почетком наредне седмице биће расписан тендер за реконструкцију моста Каракај и тај посао је међу приоритетима за власт у Србији, рекао је данас министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац након састанка са министрима грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Гораном Весићем, министром унутрашње и спољне трговине Томиславом Момировићем и градоначелником Зворника Бојаном Ивановићем.

Кошарац је додао да је на састанку у Влади Србије разговарано о рјешавању питања теретног саобраћаја на граничном прелазу Каракај–Мали Зворник, гдје је, због реконструкције моста Каракај, уведена забрана прелаза возила тежих од пет тона, што је довело у неповољан положај велики број привредних субјеката и отежало спољнотрговински промет робе.

– У жељи да што прије ријешимо ово питање на корист привредника са обје стране Дрине данас смо размотрили могућа рјешења, између осталог, могућност привременог кориштења граничног прелаза Шепак за транспорт теретних возила. Данас смо обавијештени да ће почетком наредне седмице бити расписан тендер за реконструкцију моста Каракај и да је тај посао међу приоритетима за власт у Србији. Још једна позитивна ствар за домаће привреднике је то што ће почетком јуна бити одржан састанак мјешовите комисије за питање границе која ће размотрити сва питања и дати приједлог рјешења за ову проблематику – навео је Кошарац на свом „Инстаграм“ налогу.

Кошарац је додао да је приоритет наставити неометан спољнотрговински промет са Србијом, која је најважнији спољнотрговински партнер.

– Пратећи политику предсједника Републике Српске Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића у јачању регионалне сарадње, апсолутно смо посвећени да промптно рјешавамо све потешкоће како бисмо омогућили привредницима Српске и ФБиХ да унапређују своје пословање. Захвалан сам министрима Весићу и Момировићу на исказаној спремности и посвећености да заједно ријеше и ово питање на обострану корист – напомиње Кошарац.

ИЗВОРртрс
Претходни текстНајава љета на Јахорини
Сљедећи текстОдата почаст погинулим борцима Неџарићког батаљона Војске Републике Српске (Видео)