Насловна Најновије Почиње градња дјечијег игралишта у Власеници

Почиње градња дјечијег игралишта у Власеници

59
0

На локалитету између ОШ „Вук Караџић“ и ЈУ „Први кораци“ Власеница започети су радови на изградњи дјечијег игралишта, а средства су обезбјеђена сарадњом између Амбасаде Републике Бугарске у БиХ и општине Власеница. Пројекат је вриједан 106.400,00 КМ, а Амбасада Бугарске је донирала вриједност од 81.000,00 КМ, док је Општинска управа општине Власеница издвојила 25.400,00 КМ.

„У јуну мјесецу потписали смо уговор везан за овај пројекат са бугарским амбасадором Велери Ивановом Јотовим у Сарајеву. Овом приликом му се захваљујем, најприје на разумијевању. Планирано је игралиште за дјецу узраста од три до дванаест година, гдје ће бити омогућено учење и играње на отвореном простору. Ријешени су сви правно-имовински послови везани за реализацију пројекта и радници „Зворник путева“ су на терену,“ изјавио је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић, истичући да су спортски терени итекако битни за дјецу, а сама чињеница позиције овог игралишта иде у прилог дјеци, јер се налази поред обданишта и школе.

„Узимајући у обзир чињеницу да Власеница јесте туристичко насеље, овакви садржаји су нам неопходни“, додао је Краљевић.

„Игралиште се гради у оквиру пројекта „Учење и играње на отвореном“ који Општинска управа општине Власеница заједнички имплементира са Амбасадом Републике Бугарске у БиХ. Терен ће бити површине 400 м2, са дидактичким реквизитима за учење, заштићен гуменим подлогама, који ће моћи користити предшколска, школска дјеца, а и остали“, истакао је Жељко Дамљановић, шеф Одсјека за развој Општинске управе општине Власеница.

Невена Ступар, начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Општинске управе општине Власеница, истиче да је овај пројекат јако значајан за општину и за дјецу Власенице.„Упоредо са овим пројектом ће се градити и нова паркинг мјеста на подручју Власенице као и канализациона мрежа за тзв. седму Панорамину зграду,“ истакла је она.

Директори ЈУ „Први кораци“ и ОШ „Вук Караџић“ Власеница, Татјана Савић и Далибор Видовић, не крију задовољство због овог пројекта који ће умногоме допринијети успјешнијем и потпунијем игрању и учењу.

Претходни текстВласеница: У току модернизација улице Степе Степановића
Сљедећи текстОкончана талачка криза у Русији, ликвидирани затвореници