Насловна Најновије Почиње дистрибуција брашна за 15 јавних кухиња у Републици Српској

Почиње дистрибуција брашна за 15 јавних кухиња у Републици Српској

153
0

Министарство трговине и туризма Републике Српске започеће у наредним данима дистрибуцију брашна за 15 јавних кухиња у Републици Српској, у количинама довољним за шестомјесечну потребу рада ових установа, саопштено је из овог Министарства.

Влада Српске усвојила је на 166. редовној сједници одржаној 21. априла 2022. године Информацију о расподјели робе набављене у поступку интервентних набавки, те задужила Министарство трговине и туризма да из интервентно набављених количина меркантилне пшенице обезбиједи пшенично брашно за годишњу потребу свих регистрованих јавних кухиња у Српској.

Јавне кухиње у Српској претходно су током јуна 2022. године преузеле количине брашна довољне за шестомјесечну потребу рада, као и количине конзервиране хране, сунцокретовог уља, шећера и соли одређене у складу са појединачним потребама ових установа за укупно 3.570 корисника, наводи се у соапштењу.

Из Министарства трговине и туризма Српске подсјећају да је Влада Српске на 173. сједници одржаној 09. јуна 2022. године усвојила Информацију о додјели помоћи корисницима права на новчану помоћ у области социјалне заштите и Црвеном крсту Републике Српске, те задужила Министарство трговине и туризма Српске да из залиха меркантилне пшенице набављене у поступку интервентне набавке обезбиједи по 25 килограма брашна и двије литре уља за све кориснике права на новчану помоћ у области социјалне заштите у складу са евиденцијама Министарства здравља и социјалне заштите, те 500.000 килограма брашна за потребе Црвеног крста Српске.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЂоковић поново ушао у историју
Сљедећи текстАлександар Главаш подноси оставку на све политичке позиције у ДНС-у