Насловна Магазин Туризам Почиње манифестација ,,Кул јул“

Почиње манифестација ,,Кул јул“

200
0

У Шековићима данас почиње „Kул јул“, манифестација културног, забавног и гастро карактера која окупља велики број посјетилаца из свих крајева Републике Српске и Србије.

Из Организационог одбора су најавили да ће манифестација бити отворена у 20.00 часова свечаном академијом у Дому културе на којој ће наступити чланови Центра за савремени плес, умјетност и културу „Студио 001“ из Зворника, вокално-инструменталног састава „МаТиДаНи“, полазници музичке школе Зворник, награђивани рецитатор из Власенице Софија Мотика, те ученици гимназије и медицинске школе из Шековића.

Сутра од 8.00 часова, на платоу испред цркве у насељу Тишча, биће одржана традиционална „Прасићијада“, а у понеђељак, 25. јула, испред Дома културе на програму је такмичење у бесједништву организовано у сарадњи са Универзитетом Источно Сарајево.

У богатом програму ове манифестације биће одржан и турнир у баскету у уторак 26, и сриједу, 27. јула, на спортским теренима код Основне школе „Јован Дучић“.

У оквиру Kњижевне вечери, у четвртак, 28. јула, гостоваће писац и књижевник Владо Арсић.

У петак, 29. јула, у 20.00 часова у Градском парку биће организован дјечији маскенбал, а истог дана у Дому културе глумац Александар Ристановић извешће монодраму „Судница“.

Историчар Немања Девић одржаће у суботу, 30. јула предавање на Отвореној сцени испред Дома културе.

У недјељу, 31. јула, на програму је Дан дијаспоре од 16.00 часова, а од 20.00 часова музички концерт Џенана Лончаревића на спортским тереним шековићке основне школе.

Покровитељ манифестације „Kул јул“ је општина Шековићи.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДани љекобиља на Романији
Сљедећи текстНовитовић: Ангажован хеликоптер да гаси пожар у Националном парку Сутјеска