Насловна Вијести Република Српска Почиње превентивна кампања у вези са техничком исправности возила

Почиње превентивна кампања у вези са техничком исправности возила

259
0

У Републици Српској ће од сутра до 22. јула трајати превентивна републичка кампања „Да ли возите технички исправно возило – провјерите“, а почетак кампање предвиђен је у Бањалуци.

Акцију спроводи Министарство саобраћаја и веза Републике Српске у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, ауто-мото друштвима и Агенцијом за безбједност саобраћаја Републике Српске.

Циљ ове превентивне активности јесте помоћ возачима да припреме возило за дужа путовања и да безбједније учествују у саобраћају, те подизање свијести о очувању и одржавању карактеристика возила на нивоу који осигурава задовољавајућу безбједност у саобраћају, неопходну ефикасност и економичност у транспорту.

Током трајања кампање обављаће се визуелни преглед возила и контролисати квалитет кочионог уља, расхладне течности, квалитет пнеуматика, исправност свјетлосне сигнализације, амортизера и аутогас инсталација.

Почетку ове превентивне активности присуствоваће помоћник министра за друмски саобраћај Републике Српске Драган Станимировић и начелник Јединице полиције за безбједност саобраћаја Министарства унутрашњих послова Републике Српске Горан Амиџић.

Акција почиње у 9.00 часова у бањалучком насељу Лазарево у кругу Ауто-мото друштва „Крајина“, а изјаве за медије планиране су у 9.30 часова, саопштено је из ресорног министарства.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОчекује се почетак изградње дионице ауто-пута Рача-Бијељина
Сљедећи текстЈавни позив за продају земљишта и избор инвеститора за градњу станова