Насловна Најновије Почиње 27. фестивал малих сцена и монодраме Источно Сарајево

Почиње 27. фестивал малих сцена и монодраме Источно Сарајево

184
0

Међународни фестивал малих сцена и монодраме Источно Сарајево вечерас ће свечано бити отворен у Културном центру Источно Ново Сарајево, а гледаоци ће моћи да погледају пет позоришних представа и четири монодраме из Србије, Бугарске, Сјеверне Македоније, Хрватске, Црне Горе и Републике Српске.

Свечано отварање заказано је за 19.30 часова у Културном центру Источно Ново Сарјево, а затим у 20.00 часова слиједи извођење представе „Спортско срце“ београдског „Звездара театра“, у режији Милана Караџића.

У представи играју Милутин Мима Караџић, Нина Нешковић, Александар Ђурица, Нела Михаиловић и Никола Шурбановић.

Другог дана фестивала у 18.00 часова наступиће Културна сцена „Мале ствари“ из Требиња монодрамом „Јефимија – Јелена Мрњавчевић“, у режији Жељка Милошевића, а игра Тијана Јовановић.

Истог дана, у 20.00 часова наступиће Народно позориште Ужице представом „Д пиг“ по тексту Бранислава Нушића, у режији Бранка Поповића, а у којој играју Бранислав Љубичић, Вања Ковачевић, Дејан Максимовић, Дивна Марић и Јанко Радишић.

У четвртак, 3. новембра, у 18.00 часова биће одиграна драма Мирослава Крлеже „Крлежина салома“, Ауторски пројекат Хрватска, у којој игра Селма Мехић, а у 20.00 часова наступа Градско позориште „Јазавац“ представом „Пиџама за шесторо“ редитеља Жељка Стјепановића, у којој играју Драгана Марић, Ања Илић, Сњежана Мишић, Велимир Бланић, Жељко Еркић и Златан Видовић.

У петак, 4. новембра, у 18.00 часова наступа Позориште „Суза и смех“ из Бугарске са монодрамом „Агнес, Вилова жена“, у режији Невене Митеве, а коју изводи Ана Петрова, а потом у 20.00 часова Народно позориште Републике Српске представом „Изгубљени у Бруклину“, гдје играју Жељко Еркић и Владимир Ђорђевић, у режији Владимира Ђорђевића.

Посљедњег дана фестивала у суботу, 5. новембра, у 18.00 часова представиће се „Авангарт“ из Скопља, ријеч је о ауторском пројекту „Крик“, у режији и извођењу Енџи Николоске, док у 20.00 часова наступа Херцегновско позориште – ЈУК „Херцег фест“ представом „Успомене Саре Бернар“, режија Саша Копривица, у којој играју Татјана Бошковић и Дејан Ђоновић.

Стручни жири чине предсједник Раде Симовић, чланови – редитељ Витомир Митрић и тетаролог Зоран Тодоровић. Они ће олучити ко ће понијети награду за најбољу представу, најбољу монодраму и ко је најбољи глумац и најбоља глумица фестивала.

Директор 27. традиционалне позоришне манифестације је Младен Јанковић.

Фестивал значајну помоћ и ове године има од Министарства просвјете у културе Републике Српске, Министарства културе и информисања Србије и града Источно Сарајево, те општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа. 

ИЗВОРртвис
Претходни текстУ Српској рођене 24 бебе
Сљедећи текстШеф полиције Јужне Кореје признао да је одговор на стампедо био „неадекватан“