Насловна Најновије Почињу 15.“Чучкови књижевни сусрети“

Почињу 15.“Чучкови књижевни сусрети“

208
0

На Хан Пијеску данас почиње дводевна манифестација „Чучкови књижевни сусрети“, у оквиру којих је на централној свечаности предвиђено да буде уручена „Чучкова књига“ Маји Михајловић за збирку поезије „Бродови, богови и мали пожари у рукама“.

Манифестација почиње дружењем младих у кино-сали са књижевницом Александром Михајловић уз књигу „Софијине мудролије са Марком Kраљевићем“, наводи се у програму ове 15. по реду манифестације.

Kњижевни сусрети ће у суботу бити настављени окупљањем учесника у Народној библиотеци „Бранко Чучак“ у 10.00 часова, а потом ће положити цвијеће на гроб књижевника Бранка Чучка.

Програмом је предвиђено да у 12.00 часова буде одржано „Чучково подне“ у читаоници библиотеке уз књижевни портрет Александре Михајловић и изложбу „Мијатуре“, а у 13.00 часова предавање „Древна јапанска поезија“ књижевнице Kајоко Јамасаки.

Централна свечаност манифестације заказана је за 18.00 часова. Бесједу ће одржати редовни професор на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву Саша Kнежевић, а потом ће Михајловићевој, лауреату 15. „Чучкових књижевних сусрета“, бити уручена награда.

На овој манифестацији говориће и књижевници Kајоко Јамасаки, Ђорђе Нешић, Сретен Видаковић, Миладин Берић, Александра Михајловић, Слободан Јовић и Аћим Тодоровић.

У музичком дијелу програма наступиће Јована Бојанић, професор музике и вокални солиста и Пеђа Харт, професор музике.

Организатор „Чучкових књижевних сусрета“ је Народна библиотека на Хан Пијеску која носи име овог ствараоца, а покровитељи су Министарство просвјете и културе Републике Срспке и општина Хан Пијесак.

Бранко Чучак /1948-2008/ пјесник, романописац, приповједач, драматург, публициста и есејиста провео је дјетињство, рану младост и посљедње дана на Хан Пијеску гдје је и сахрањен. 

ИЗВОРсрна, фото Palelive.com
Претходни текстЗемљотрес на подручју Бањалуке
Сљедећи текстДанас до 25 степени Целзијусових