Насловна Вијести Република Српска Појачан интензитет саобраћаја

Појачан интензитет саобраћаја

180
0

Појачан је интензитет саобраћаја на већини путних праваца и граничних прелаза, а висока температура отежава вожњу, па возачима из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске савјетују да праве чесће паузе и избјегавају ризична претицања.

ИЗ АМС скрећу пажњу и на повећан број мотоциклиста на путевима, као и на успорено одвијање саобраћаја на дионицама гдје се изводе радови.

Због асфалтирања дионице магистралног пута Приједор – Бањалука од Драгочаја до Туњица саобраћај је потпуно обустављен и преусмјерава се на регионални пут Омарска – Бронзани Мајдан – Бањалука.

Саобраћај се може одвијати и магистралним путем Приједор – Козарска Дубица – Градишка – Бањалука.

Сутра од 8.15 до 11.00 часова, поводом одржавања маратонске трке, биће обустављен саобраћај на дионици магистралног пута Војковићи – Кула, од раскрснице за насеље Војковићи до раскрснице код бензинске пумпе „3М“, осим возила хитних служби.

За вријеме обуставе, саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативне путне правце.

Због радова, од данас је измијењен режим одвијања саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици регионалног пута Приједор три – граница Републике Српске/ФБиХ /Стара Ријека/ за вријеме преласка радних машина преко тог пута, током експлоатације рудника Љубија.

Због изградње приступне саобраћајнице на магистрални пут, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Ивањска – Шарговац.

На дионици магистралног пута Приједор – Козарац, ради укључивања и искључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута Бањалука – Приједор, саобраћај се изводи уз измијењен режим вожње.

Због изградње кружне раскрснице, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на регионалном путу Теслић двс – Теслић три – граница РС/ФБиХ /Подјезера/.

Због опасности од појаве клизишта, на дионици регионалног пута Стари Угљевик – Главичице, у рејону Старог Угљевика забрањен је саобраћај за сва возила, а за теретна возила између предузећа „Рудинг“, у мјесту Вучјак и раскрснице у Мезграји.

Путничка возила се преусмјеравају преко локалног пута Модран -Угљевик Село, а теретна магистралним путем Суво Поље – Доња Трнова – Главичице – Мезграја. Забрана се не односи на возила РиТЕ „Угљевик“.

Због изградње разводне мреже водовода, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац – Котор Варош и на дионици регионалног пута Челинац – Укрина.

На дионици магистралног пута Руданка – Добој један, измијењен је режим одвијања саобраћаја, ради искључивања и укључивања механизације која је ангажована на изградњи ауто-пута на коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два.

Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи, на линији разграничења, одвија отежано, једном траком.

Продужени су радови на дионицама регионалних путева Србац – Горња Вијака један – Горња Вијака два – Разбој, Разбој – Тедин Хан и Тедин Хан – Теслић због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

На регионалном путу Бистрица – Подграб, због активираног клизишта, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

На тој дионици забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Измијењен је режим у одвијању саобраћаја, због радова на регионалном путу граница Републике Српске/ФБиХ Ћесим – Придворци.

Због радова на дионици регионалног пута Шипово – граница Републике Српске/ФБиХ /Ново Село/, измјењен је режим вожње и постављена је привремена сигнализација која регулише саобраћај.

Због радова на регионалном путу Језеро – Шипово измијењен је режим одвијања саобраћаја.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћај се одвија на регионалном путу Укрина – Горња Вијака.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље – Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На подручју ФБиХ због радова на вијадукту „Клопче“, на дионици ауто-пута Зеница сјевер – Зеница југ, саобраћај се одвија претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

На магистралном путу Јајце – Доњи Вакуф због радова у тунелу „Скела“, током дана саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком.

У ноћним часовима, од 22.00 до 6.00 часова, саобраћај се обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела.

Спорије, због радова, саобраћај се одвија и на путевима Житомислићи – Почитељ, Доњи Вакуф – Травник, Жепче – Зеница, Бихаћ – Босански Петровац и Шамац – Орашје.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Отворен је гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко – Никшић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас ревијална вожња „АТВ сусрет Јахорина 2022“
Сљедећи текстДанас сунчано и топло