Насловна Најновије Прва реакција Пиксија послије испадања са Мундијала

Прва реакција Пиксија послије испадања са Мундијала

161
0

Селектор Србије је био јасан након пораза у Катару.

Прво је анализирао пораз до Швајцарске са 3:2 у трећем колу Свјетског првенства, преноси Nova.rs.

„Резултатом нисмо задовољни, што је и нормално. Са обзиром на све проблеме које смо имали од доласка овде на Светско првенство, имајући у виду физичку припремљеност, да будем искрен на повреде кључних играча, учинили смо све напоре да буду у служби екипе, али очигледно да је то сувише велики проблем. Момци су дали све од себе, али за овај ниво такмичења, то није довољно. Од њих не могу да очекујем више од овога.“

„Желим да честитам Швајцарској на заслуженој победи. У марту настављамо квалификације за Европско првенство“, рекао је Стојковић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је честитао фудбалерима у свлачионици послије пораза од Швајцарске.

„Треба бити достојанствен и у успесима и у поразима. У свлачионици сам пружио руку мојом момцима и рекао да морамо бити велики и када нам не иде“, додао је селектор Србије.

Говорио је о оставци и најавио наставак рада.

„Већ у марту настављамо да радимо, бићу задовољнији ако ми играчи буду здрави.“

Открио је да је био незадовољан и када је путовао тим за Бахреин због повреда кључних играча.
„Био сам несрећан када смо путовали за Бахреин јер су ми играчи били повређени.“

Говорио је о тензији на сусрету.

„Могуће да је било провокација, али не могу да кажем прави разлог. Понекад тензија само дође и може да створи, неки лоши могу да направе такав амбијент, али ништа специјално за овакву утакмицу.“

„Нисам чуо ништа, био сам фокусиран на игру.“

Говорио је о мечу Камеруна и Бразила (1:0).

„Не дај Боже да смо победили и да смо испали. Било би нам још теже, био сам изненађен да је Камерун победио Бразил. Ја сам реалан човек и тако сагледавам ствари, не може да се игра меч, а да нисте спремни сто посто. Немамо 50 или 100 играча, имамо фонд играча који је перфектно одиграо квалификације и заслужено дошао на Мундијал. У овом моменту очекивати више од овога… Жеље су једно, а могућности су друге… Не могу да тражим више од играча када знам у каквом су стању“, рекао је Стојковић.

ИЗВОРНезависне
Претходни текстЗвезда наставила низ побједа, савладан и Виртус
Сљедећи текстДанас облачно, понегдје слаба киша