Насловна Вијести Источно Сарајево Први планинарски поход ,,Стазама Белог вука“ у суботу

Први планинарски поход ,,Стазама Белог вука“ у суботу

208
0

Планинарско-спортско друштво “Трескавица” из Трнова у суботу, 4. јуна организује Први планински поход – стазама Белог вука у знак сјећања на Срђана Кнежевића

Полазак је предвиђен у 8.00 испред старог хотела “Рајски до”. Иде се према извору Бистрице, одакле ће се планинари пети на Лупоч (1776 мн/в), гдје ће бити дужа пауза.

Заинтересовани све информације могу добити позивом на број телефона 066/ 415-425.

Срђан Кнежевић био је легендарни командант „Белих вукова“, елитне јединице у саставу ВРС, која је дала немјерљив допринос у одбрани Трнова током ратних година.

Од краја 1994.вгодине и током цијеле 1995. године били су смјештени у Трнову, гдје им је била база и одатле су по потреби дејствовали на цијелом сарајевском ратишту.

Током најжешћих офанзива 1995. године одиграли су кључну улогу у одбрани Трнова и заувијек ће се памтити њихове акције на Лупочу, Чардаку, Хуму, Крагујевцу, Челини и Лучевику.

Због показане храбрости и јунаштва током тих борби, а прије свега због часног односа према униформи коју су носили, остаће златним словима уписани у историјско сјећање народа овог краја.

ИЗВОРРТВ Источно Сарајево
Претходни текстИдемо на море!
Сљедећи текстОрганизован пријем за најуспјешније ученике