Насловна Најновије Преглед инцидената на подручју Српске у изборном дану од 11 до 15...

Преглед инцидената на подручју Српске у изборном дану од 11 до 15 часова

242
0

Према подацима Министарства унутрашњих послова Републике Српске од 11 до 15 часова, забиљежено је шест инцидената односно кршења правила и процедура у вези са изборним процесом.

– Данас у 10.50 часова од стране полицијских службеника Полицијске станице Источна Илиџа, испред изборног мјеста у Улици Меше Селимовића, општина Источна Илиџа, уочено је лице Ж.Г. које је носило наочале за снимање. Од стране полицијских службеника ПС Источна Илиџа, наочале су привремено одузете, те је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, која је наложила да се наочале привремено одузму, а да ће се о квалификацији накнадно изјаснити – наводе из МУП-а.

У 12.25 часова Полицијска станица Шековићи, запримила је пријаву да су лица Ш.Ђ. и Ш.Њ. на бирачко мјесто у основној школи у Шековићима, довезли непокретно лице Д. Д. и истој сугерисали за кога да гласа, те када је исте упозорила предсједница Комисије Љ.В. да то не смију да раде, наведена лица су исту вријеђала. Лица Ш.Ђ. и Ш.Њ. биће прекршајно сакционисана по Закону јавном реду и миру.

Из МУП-а наводе да је у 10.50 часова Полицијској управи Бијељина, пријављено је да се лицу Д. О. из Бијељине у Улици Баје Пивљанина из путничког моторног возила марке голф, бијеле боје, обратило непознато лице, представљајући се као полицијски службеник и да је исти тражио да покаже личну карту.

– Наведена је том приликом, како је навела, затражила да јој исти покаже службену легитимацију и да се представи како би се увјерила да се ради о полицијском службенику, након чега јој је исти вратио личну карту и удаљио се у непознатом правцу. О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бијељина који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу лажно представљање – истичу из МУП-а Српске.

У 11.10 часова Полицијској управи Добој обратио се активиста једне политичке партије, те пријавио да је испред објекта Основне школе „Јован Дучић“ у Добоју, физички нападнут стални посматрач ОСЦЕ-а.

– По пријави су поступили полицијски службеници ПС Добој 1, који су обавили разговор са наводно нападнутим лицем (Б.С. из Њемачке), службеник мисије ОСЦЕ/ОДИХР који је негирао да је био нападнут, наводећи да је ушао на бирачко мјесто и почео снимање, након чега је исти удаљен са бирачког мјеста, односно да није било физичког напада. Лице није имало видљивих повреда или било каквих других трагова који би указивали на физички напад. Истог дана, у 13,55 часова у просторије дежурне службе ПС Добој 1 обратио се горе поменути међународни посматрач Б.С. са намјером да пријави физички напад испред објекта добојске школе, данас око 11,10 часова. Рад по овој пријави је у току – истичу из МУП-а.

У 13.50 часова од стране Општинске изборне комисије пријављено је да је на бирачком мјесту број у ОШ “Петар Петровић Његош“ општина Источна Илиџа лице М. А. Из Источне Илиџе, користила оловку са камером приликом попуњавања гласачког листића. По изјави именоване наведену оловку добила је од лица Д.М..

Од стране полицијских службеника ПС Источна Илиџа, оловка је привремено одузета а о наведеном обавијештен дежурни тужилац која је наведено квалификовала као кривично дјело “Изборна превара“, те да се по комплетирању предмета достави извјештај о почињеном КД против лица Д. М, саопштено је из МУП-а.

– У временском периоду од 14.20 до 15.20 часова, на гласачком мјесту I и II у насељу Економија, Град Зворник, прекинуто је гласање из разлога зато што члан комисије Н.Т. није дозволио једном грађанину да гласа из разлога што га је препознао као лице које је већ излазило на гласање. На лице мјеста изашли су чланово Градске изборне комисије који су ријешили наведени неспоразум – наводе из МУП-а Српске.

 

ИЗВОРртрс
Претходни текстЂорђе Голијанин донио славље јуниорима Славије
Сљедећи текстХуманитарни тренинг за помоћ дјеци и омладини из Удружења ,,Загрљај“ (ВИДЕО)