Насловна Најновије Предложен притвор Адију Нукићу, члану Кељмендијевог нарко клана

Предложен притвор Адију Нукићу, члану Кељмендијевог нарко клана

159
0

Тужилаштво БиХ упутило је приједлог Суду БиХ за одређивање притвора Адију Нукићу /32/, осумњиченом припаднику међународне групе за организовани криминал.

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства осумњиченог, опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе, те вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и поновити кривично дјело или довршити започето, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Осумњичени се терети и да је као припадник организоване криминалне групе која је комуницирала путем заштићених апликација, као корисник два „Скај“ налога, током 2020. и 2021. године учествовао у договарању, преузимању, преносу, скривању и даљој дистрибуцији великих количина спида, марихуане, кокаина и хероина, некада у количинама од више килограма, ради продаје на илегалном нарко-тржишту у БиХ, као и кријумчарења и продаје дроге у иностранству.

Мјера притвора потребна је јер Тужилаштво БиХ у предмету „Елвис Кељменди и други“, заједно са партнерским институцијама и агенцијама из земаља региона и ЕУ, проводи опсежну истрагу са циљем идентификовања свих припадника криминалне групе и документовања бројних кривичних дјела која им се стављају на терет.

Приједлог за одређивање мјере притвора упућен је Суду БиХ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМатична библиотека организује Дане отворених врата 
Сљедећи текстБесплатан смјештај у студентским домовима Српске