Насловна Најновије Предложен притвор за Милана Новитовића

Предложен притвор за Милана Новитовића

181
0

Републичко јавно тужилаштво предложило је Окружном суду Бањалука одређивање притвора за вршиоца дужности директора Републичке управе цивилне заштите Милана Новитовића због основане сумње да је починио кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења.

Републички јавни тужилац притвор је предложио због бојазни да би осумњичени боравком на слободи, кориштењем службеног положаја и функције коју обавља, могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке с циљем прилагођавања њихових исказа интересима своје одбране, а све у намјери да избјегне или умањи своју кривичну одговорност, саопштено је из Републичког јавног тужилаштва.

Тужилац је притвор предложио и због тежине кривичног дјела, односно чињенице да се осумњиченом на терет ставља квалификовани облик кривичног дјела злоупотреба службеног положаја или овлаштења за које је прописана казна затвора од једне до десет година.

Мјеру притвора предложило је Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала Републичког јавног тужилаштва судији за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Припадници МУП-а Републике Српске ухапсили су Новитовића у понедјељак, 26. септембра, након испитивања у Републичком јавном тужилаштву. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ петак изложба икона београдске умјетнице
Сљедећи текстОдржана шеснаеста редовна сједница Скупштине општине Трново