Насловна Најновије Предложен притвор Мирку Вукмировићу осумњиченом за убиства

Предложен притвор Мирку Вукмировићу осумњиченом за убиства

228
0

Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за одређивање мјера притвора Мирку Вукмировићу, осумњиченом за организовани криминал и извршења кривичних дјела тешких убистава.

Вукмировић /раније Владан Пејушић/ налази се под истрагом Тужилаштва, због кривичног дјела организованог криминала, као и планирања и извршења кривичних дијела тешких убистава почињених на територији оба ентитета БиХ, као и на подручју Србије.

Осумњичени се дуже вријеме налазио у бјекству и био је недоступан органима кривичног гоњења БиХ, а сумњичи се за припадност структурама организованог криминала које су дјеловале на подручју Источног Сарајева и БиХ, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Вукмировић се доводи у везу са неким од неријешених убистава у Источном Сарајеву, као и сарадњу са припадницима организованих криминалних група у региону, које су повезане са низом кривичних дјела.

Притвор је предложен због опасности од бјекства, те опасности да би боравком на слободи могао ометати истрагу, прикривати доказе или вршити утицај на свједоке или саучеснике, као и опасности да би боравком на слободи могао поново починити кривично ђело или довршити започето.

На рочишту које ће бити одржано у Суду БиХ, поступајући тужилац детаљно ће образложити приједлог за одређивање мјере притвора.

ИЗВОРсрна, фото Вијести Српске
Претходни текстКатић подржао манифестацију сјећање на Дару Секулић
Сљедећи текстПрипрема тендера за изградњу бициклистичке стазе од Сарајева до Пала