Насловна Најновије Представа „Миропомазани“ отвара први Фестивал позоришта у Градишци

Представа „Миропомазани“ отвара први Фестивал позоришта у Градишци

107
0
Први фестивал позоришта Републике Српске „Љубица“, приређен у знак сјећања на прву професионалну глумицу у БиХ – Љубицу Стефановић Лазић биће одржан од 19. до 23. маја 2023. године у Културном центру Градишка.
 

Фестивал ће 19. маја у 20 часова отворити премијера представе „Миропомазани“ Градског позоришта Градишка, по тексту Зорана Тодоровића и у режији Слободана Перишића.

Претходно, од 19 часова у Изложбеном салону Културног центра биће уприличено отварање изложбе о првој професионалној глумици у БиХ – Љубици Стефановић Лазић, која је поријеклом из Градишке.

Поред домаћина, Градског позоришта Градишка на Фестивалу учествују: Народно позориште Републике Српске са представом „Госпођица“, Градско позориште Семберије и Народно позориште РС са представом „1Хасанагиница“, Позориште Приједор са представом „Кућа на брду“ и Градско позориште Јазавац из Бањалуке са представом „Бањалука“.

Селектор фестивала је Жељко Стјепановић, а чланови жирија су Радослав Лале Павловић, Наташа Дракулић и Гвозден Ђурић.
Представници Градског позоришта, Културног центра и Града Градишка, који су заједничким снагама учествовали у организацији и реализацији Првог Фестивала позоришта у Градишци, позвали су суграђане да посјете Фестивал и уживају у врхунским позоришним комадима.

Подсјећамо, цијена једнодневне улазнице износи 10 КМ, док пакет улазница за свих пет фестивалских дана износи 30 КМ.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПромјенљиво облачно и топлије
Сљедећи текстОпасност од одрона на дионицама у усјецима