Насловна Најновије Представници опозиције траже повлачење Нацрта кривичног законика о слободи говора

Представници опозиције траже повлачење Нацрта кривичног законика о слободи говора

249
0

Шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Црнадак, затражио је данас, поводом завршетка јавних расправа о Нацрту измјена и допуна Кривичног законика Републике Српске, да се повуче то законско рјешење.

Црнадак је испред Окружног суда у Требињу, гдје је одржана посљедња јавна расправа о овом правном акту, оцијенио да би примјена таквог законског рјешења угрозила рад новинара и онемогућила јавно изношење критике.

Посланик СДС-а Огњен Бодирога, рекао је новинарима, да очекује да ће из скупштинске процедуре бити повучен нацрт тог закона јер, како каже, „доприноси подјелама у друштву“.

Предсједник Листе за правду и ред Небојша Вукановић, сматра да „протестима, блокадом путева“, као и „масовном опструкцијом“ треба спријечити доношење ових измјена и допуна Кривичног законика, за који каже да би, могао имати „погубне посљедице“.

Осим данашње у Требињу, јавне расправе о Нацрту измјена и допуна Кривичног законика Републике Српске одржане су и у Бањалуци, Источном Сарајеву и Бијељини.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је 23. марта Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске, којим је прописано да ће клевета бити кривично дјело, а да ће ново кривично дјело бити неовлаштено објављивање и приказивање туђег списа, портрета и снимка.

ИЗВОРсрна
Претходни текстФоча: Потписан финални уговор о градњи модерног терена са вјештачком травом
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Оптужница због насиља над супругом и наношења тешких повреда дјетету