Насловна Вијести Источно Сарајево Представници Удружења дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника посјетили Трново

Представници Удружења дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника посјетили Трново

189
0

Данас је у општини Трново одржан састанак начелника општине Драгомира Гаговића и предсједника Удружења дијализираних, трансплантираних и хроничних бубрежних болесника Републике Српске Александра Радуна.

Састанку су такође присуствовали и директор Дома здравља „Трново“ Стефан Ивановић и службеник општинске управе за социјална питања Млађенка Трговчевић.

Тема разговора био је пројекат Удружења који је одобрило Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске. Пројекат између осталог подразумијева обилазак свих локалних заједница (општине и градске управе) у Републици Српској и одржавање састанака како би се говорило о проблемима са којима се сусрећу хронични бубрежни болесници (хемодијализни пацијенти) и на који начин им се може помоћи.

До сада су представници Удружења обишли 49 општина.
С обзиром на тешкоће са којима се сусрећу хронични бубрежни болесници, руководство општине Трново исказало је подршку пројекту Удружења.

ИЗВОРртвис
Претходни текстСњежан Лаловић о активностима Кинотеке Републике Српске (ВИДЕО)
Сљедећи текстМогућа сарадња Електротехничког факултета УИС и јапанског Универзитета Вакајама