Насловна Најновије Представнички дом сутра о акцизама

Представнички дом сутра о акцизама

123
0

Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ требало би да сутра разматра извјештај Заједничке комисије оба дома о усаглашавању текста Закона о измјенама Закона о акцизама у БиХ.

Овај законски приједлог подразумијева укидање акциза на све врсте горива, а малопродајна цијена дизел горива била би нижа за 35 пфенинга.

Пред посланицима би, у првом читању, требало да се нађе и Приједлог закона о измјенама Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, чији је предлагач посланик Шериф Шпаго.

Предлагач је у образложењу навео да је Законом о платама и накнадама у институцијама БиХ утврђен несразмјеран однос у коефицијентима и платама, од најниже до највише плате.

Наведено је да је Нацртом закона о буџету институција БиХ и међународних обавеза за 2023. годину извршен обрачун плата примјеном основице од 630 КМ, чиме би дошло до већег несразмјерног повећања плата за радна мјеста са већим коефицијентом.

Шпаго је додао да овај законски приједлог подноси како би се уравнотежиле плате буџетским корисницима.

На дневном реду сједнице су и извјештаји комисије Колегијума о настојању за постизање сагласности о захтјевима посланика Дениса Звиздића да се измјене Закона о застави БиХ и измјене Закона о спорту БиХ разматрају по хитном поступку.

Пред посланицима ће се наћи и извјештај о финансијској ревизији извршења буџета институција БиХ за 2021. годину и извјештај о извршењу буџета институција и међународних обавеза БиХ за 2021. годину, као и информација о расподјели и кориштењу средстава текуће резерве за период од јануара до децембра 2021. године.

Посланици би требало да се изјасне и о давању сагласности за неколико међународних уговора и споразума.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЂоковић је опет први – највећи скок у историји АТП листе
Сљедећи текстФилм „Олуја“ премијерно у Српској 1. фебруара