Насловна Вијести Источно Сарајево Представљени резултати анализе ризика од загађеног ваздуха

Представљени резултати анализе ризика од загађеног ваздуха

420
0

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосић рекао је данас да анализа о ризицима у вези са загађењем ваздуха и заштите животне средине указује и на ризике од уништавања шума, као и на опасности од поплава и клизишта на подручју Источног Сарајева и Кантона Сарајево.

Резултате анализе представили су представници Свјетске банке у БиХ, а поред свега обухвата и стање у области јавног транспорта и урбаног планирања.

„На бази те анализе ми треба да им дамо одговоре које области су нам интересантне да би се формирали услови за евентуалне нове пројекте који би подржала Свјетска банка. Пројекти би били финансирани путем кредита или комбинацијом кредита и донаторских средстава“, појаснио је Ћосић.

Ћосић се данас у Источном Сарајеву састао и са амбасадором Италије у БиХ Марком Ди Руизом, са којим је разговарао о присутности италијанских предузећа у БиХ и Републици Српској.

„Око 120 италијанских предузећа удружено је у Асоцијацију италијанских предузећа у БиХ. У септембру ће у Бањалуци бити одржан један значајан догађај, на којем ће представници града Источно Сарајево учествовати и покушати да утичу да нека од тих предузећа отворе своја представништва на подручју града“, рекао је Ћосић.

Ћосић је навео и да је са Ди Руизом разговарао и сарадњи у области образовања и културе.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУлазнице за Драганин концерт од понедељка само у Сокоцу и on-line
Сљедећи текстРуководство општине Пале: Не допуштамо да нас БН ТВ криминализује и рекетира