Насловна Магазин Занимљивости Представљен пројекат „Теслом освијетлимо знање“

Представљен пројекат „Теслом освијетлимо знање“

232
0

Поводом обиљежавања Дана Средње школе „28. јуни“ припремљене су бројне активности, а једна од њих је и представљање пројекта „Теслом освијетлимо знање“.

Пројекат је резултат заједничког рада ученика и професора ове средње школе, на којем су радили током претходне школске године. У оквиру пројекта приказани су Теслини радови али и кратки филм о његвом животу.

– Покушали смо да обухватимо више грана. Ученици су истражили породично стабло Тесле, један од паноа показује Теслу у књижевности док су ученици угоститељске струке припремили делиције у облику муња и сијалица – рекао је директор Средње школе „28. јуни“ Борис Брајовић.

Брајовић је објаснио да је овај пројекат приказ тзв. STEM пројекта који се показао као изразито успјешан, управо због укључености ученика у наставу.

– STEM пројекат и STEM часови су нови приступ образовања. Одлични су јер дјецу мотивишу, тако да ћемо наставити и сљедеће године са овим приступом – додао је он.

Павле Готовац, ученик Средње школе „28. јуни“ , на смјеру за информационе технологије, наратор је у филму о Николи Тесли.

– Посудио сам глас у филму који данас презентујемо. Осим тога истраживао сам живот Николе Тесле и на интернету пронашао много информација о њему – рекао је Готовац.

На данашњој свечаности додијељене су дипломе ученицима са истакнутим успјесима у завршеној школској години.

Претходни текст,,О Видовдану“
Сљедећи текстУспорено на дионицама гдје се изводе радови