Насловна Вијести Република Српска Предсједнику Српске уручена повеља почасног грађанина

Предсједнику Српске уручена повеља почасног грађанина

116
0
Предсједнику Републике Српске Милораду Додику данас је уручена Повеља почасног грађанина општине Прњавор са златним грбом општине за посебан допринос у развоју ове локалне заједнице – највише признање које се додјељује поводом 24. марта, Дана ове општине.

 

Додику су Повељу уручили начелник општине Прњавор Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Жељко Симић.

У образложењу скупштинске одлуке о додјели признања истакнуто је да је Додик на свим функцијама пружао несебичну помоћ у реализацији бројних пројеката који су били од изузетног значаја за развој локалне заједнице и добробит свих грађана.

„Ангажманом и подршком Додика у општини Прњавор реализовани су вишемилионски пројекти. Изградњом ауто-пута 9. јануар и петље у Прњавору ова општина добила је дугорочну развојну шансу, док је реализацијом пројекта водоснабдијевања са изворишта Повелич ријешен вишедеценијски проблем снабдијевања града питком водом“, наведено је у образложењу.

У образложењу је наглашено да су у посљедњих шест година на подручју општине Прњавор реализовани инфраструктурни пројекти у вриједности већој од 27 милиона КМ, од чега су двије трећине завршене у сарадњи са вишим нивоима власти.

Уручењу Повеље у Музичкој школи „Константин Бабић“ Прњавор присуствовали су општинско руководство, одборници Скупштине општине Прњавор, представници општинских, републичких и јавних институција.

Од 2001. године, када је установљено обиљежавање Дана општине Прњавор, до данас је Повеља почасног грађанина уручена још само архимандриту Махериотису Партениосу из Солуна због хуманитарне помоћи становницима општине Прњавор током ратних и поратних година.

Свечана сједница Скупштине општине Прњавор биће одржана сутра у 14.00 часова у Центру за културу.Уочи свечаности, Народна скупштина Републике Српске данас је усвојила Закон о граду Прњавор.

Скупштина општине Прњавор прогласила је 2001. године 24. март за Дан општине у знак сјећања на тај дан 1992. године када су јединице Општинског штаба Територијалне одбране заузеле положаје на Мотајици и спријечиле продор непријатељских формација из правца Дервенте према Прњавору и бањалучкој регији.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстНародна скупштина усвојила Нацрт измјена Кривичног законика, слиједи јавна расправа
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 23.3.2023. (ВИДЕО)