Насловна Најновије Пред Судом БиХ наставак суђења Атифу Дудаковићу

Пред Судом БиХ наставак суђења Атифу Дудаковићу

58
0

Суђење бившем команданту Петог корпуса такозване Армије БиХ Атифу Дудаковићу и припадницима овог корпуса за злочине над српским борцима и цивилима у више крајишких општина 1995. године, требало би да буде настављено данас пред Судом БиХ.

На суђењу 8. јула маја свједок Тужилаштва БиХ Свјетлана Малеш, свједочила је о злочинима почињеним у Каменграду код Санског Моста, гдје је два мјесеца провела у заробљеништву.

Она је испричала да је у јесен 1995. године са свекрвом побјегла из куће у Каменграду код Санског Моста, када је видјела војнике такозване Армије БиХ, док је свекар остао у кући и касније је пронађен мртав.

Док је са свекрвом три дана лутала по шуми, Малешева је видјела како куће горе и чула повике „Алаху екбер“.

Дудаковићу и осталим припадницима Петог корпуса, суди се за злочине почињене на подручју Босанског Петровца, Кључа, Босанске Крупе и Санског Моста, укључујући убиства више од 300 лица, прогоне и уништење вјерских објеката.

Осим Дудаковићу суди се Санелу Шабићу, Ибрахиму Шиљдедићу, Сафету Салихагићу, Адису Зјакићу, Реџепу Злојићу, Самиру Солаковићу, Фатмиру Муратовићу, Мухарему Алешевићу, Хусеину Балагићу, Едину Домазету, Ејубу Кожењићу, Ибрахиму Надаревићу и Саиду Мујићу.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстУ првом дијелу дана сунчано и топло, послије подне нестабилности
Сљедећи текстВећина демократских сенатора подржала кандидатуру Херисове