Насловна Најновије Презентација пројекта изградње скијашке дворане на Равној планини

Презентација пројекта изградње скијашке дворане на Равној планини

102
0

На Равној планини данас ће бити представљен пројекат изградње прве скијашке дворане на Балкану, саопштено је из Ски-центра „Равна планина“.

„Дворана ће се снабдијевати из обновљивих извора енергије. Имаће чак 350 метара дугу скијашку стазу, те висинску разлику од 100 метара“, истиче се у саопштењу.

На 16.000 метара квадратних простираће се скијашка стаза, сњежни парк, стаза за ски-трчање, санкалиште и парк за бебе.

Планирани рок за завршетак ски-дворане је пет година.

Идеја о пројекту који би омогућио скијање током цијеле године, независно од годишњих доба и временских услова, јавила се због тога што су климатске промјене утицале на зимски туризам.

Ски-центар је био зачетник идеје повезивања Пала са Јахорином, када су се 2010. године представили са пројектом најмодерније кабинске жичаре, гондоле „Јахорина експрес“.

„Ту су нам и ски-стазе, расвјета, вјештачко осњежавање и остала скијашка инфраструктура која задовољава критеријуме за одржавање међународних ФИС такмичења. Осим зимске, не заостаје ни љетна туритичка понуда са бројним авантуристичким садржајима“, истиче се у саопштењу.

Новина од ове љетне сезоне је „Дино парк“, који већ биљежи рекордну посјећеност.

Ски-центар „Равна планина“ већ располаже са 12 километара урађених ски-стаза, осњежавањем, ноћним скијањем, а осим постојећих смјештајних капацитета и ресторана, у току је изградња хотела са спа садржајима и конференцијском двораном.

Представљање пројекта скијашке дворане планирано је за 11.00 часова у ресторану „Гондола“ на Равној планини.

ИЗВОРсрна, фото webcam Ravna planina
Претходни текстСунчано и топло, температура до 35 степени
Сљедећи текстУз повољне услове за вожњу, саобраћај се одвија без застоја