Насловна Вијести Република Српска Према тренутним резултатима 395 гласова више за опозив начелника Братунца

Према тренутним резултатима 395 гласова више за опозив начелника Братунца

237
0

Према тренутним резултатима референдума у Братунцу, пребројаним са редовних бирачких мјеста, 395 гласова више је за опозив начелника Срђана Ранкића, изјавила је Срни предсједник Општинске изборне комисије /ОИК/ Ивана Милановић.

Милановићева је потврдила да је на гласање изашло 7.116 грађана.

„Ту су и 644 особе које су изашле на непотврђено бирачко мјесто и 21 мобилни тим, за које још немамо резултате“, рекла је Милановићева.

Она је навела да ће ОИК те резултате имати сутра у 12.00 часова јер се тада према правилнику отварају вреће.

„Што се тиче тренутних резултата, пребројаних са редовних бирачких мјеста, имам информацију да је 395 гласова више за опозив начелника“, додала је Милановићева.

Она је раније потврдила да су у 19.00 часова затворена сва бирачка мјеста на референдуму на којем је право гласа имало 18.886 грађана.

Скупштина општине Братунац је 7. јула, гласовима 19 присутних од укупно 25 одборника, донијела одлуку о покретању поступка опозива начелника ове локалне заједнице.

Као разлози за опозив наведени су потпуни изостанак сарадње начелника са Скупштином општине, велико повећање дугова и неизмирених обавеза општине Братунац у посљедњих неколико мјесеци, незаконито запошљавање, неизвршење предизборних обећања и пројеката чија је реализација била у току прије 18 мјесеци када је Ранкић преузео дужност.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРеми Слободе и Славије, Звијезда 09 боља од Омарске
Сљедећи текстНикада не заборавити невине српске жртве побијене на Петровачкој цести