Насловна Најновије Преминула Љиљана Булатовић Медић

Преминула Љиљана Булатовић Медић

148
0

Новинарка Љиљана Булатовић Медић, аутор више књига о страдању Срба у БиХ и на Косову и Метохији, преминула је данас у 84. години у Београду.

Љиљана Булатовић рођена је у Томашеву, општина Бијело Поље. Школовала се у Београду и Књажевцу, дипломирала на одсјеку опште књижевности на Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Била је новинар-уредник у Документарној редакцији Телевизије Београд, новинар листа „Експрес Политика“, главни и одговорни уредник магазина „Политикин свет“, новинар „Илустроване Политике, дописник московског недјељника.

Писала је за бројне листове и часописе у Србији и у Русији. Осим бројних ауторских и значајних фељтона, аутор је седамнаест књига, укључујући и сребреничку трилогију „Истинита Сребреница“, „Српске мученице из Сребренице“ и „Крици и опомена“ у жанру документарне публицистике.

Аутор је више аутентичних свједочанстава из ратова деведесетих, а посебно књига о Радовану Караџићу и генералу Ратку Младићу.

Посљедњих деценија свог живота посветила је разоткривању лажи о догађајима током рата у БиХ, а посебно догађајима у Сребреници, због чега је често била на мети критика и вербалних напада Бошњака.

Један је од оснивача и члан Међународног одбора за истину о првом предсједнику Републике Српске Радовану Караџићу.

Била је чланица многих књижевних и новинарских удружења међу којима су Савез писаца Русије, Удружење књижевника Србије, Удружење књижевника „Поета“ и Удружења новинара Србије, а почасни је члан Удружења писаца „Десанка Максимовић“ у Торонту.

Добитница је награде „Златно перо“, награде Савеза писаца Русије и дипломе „Златни витез“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстРума: Ухапшен мушкарац због изазивања панике и нереда
Сљедећи текстМушкарац из Бановића два пута приведен због пријетњи и пуштен