Насловна Најновије Преминуо Александар Симић

Преминуо Александар Симић

2142
0

Како сазнајемо, бивши фудбалер и тренер Александар Симић преминуо је у Источном Сарајеву у 45. години живота. 

Грађани Источног Сарајева су у претходном периоду спороводили акцију прикупљања крви, за свог суграђанина, Александра Симића, чији живот је био угрожен, али, нажалост, Александар је изгубио најважнију животну битку.

Александар Симић рођен је 1980. године. Ради се о човјеку са дугогодишњим играчким и тренерским искуством. Завршио је вишу школу за спортске тренере, а од 2011. године посједује UEFA тренерску А лиценцу.
 
Као тренер радио је у ФК „Славија“ Источно Сарајево, као тренер млађих категорија тог клуба од 2008. до 2010. године, а наредне три године радио је као први асистент у првом тиму ФК „Славија“. Након тога имао је ангажман у ФК „Фамос“ Источна Илиџа, гд‌је је водио млађе узрасте тог клуба, као и први тим од 2017. до 2019. године.
 
Године 2018. као селектор подручног савеза ФСРС Сарајевско-романијске регије, освајач је купа регија НС/ФС БиХ и учесник UEFA regions cup.
 
Када је у питању играчко искуство Симић је бранио боје ФК „Славијa“ од 1996. до 2006. године, те по једну сезону у редовима ФК „Леотар“, и ГОШК-а из Габеле.
 
Посљедње двије сезоне своје играчке каријере провео је бранећи боје НК „Крешево“ 2007. до 2009. Као играч играо је два полуфинала Купа БиХ, освојио првенство и два Купа РС, а касније, након тога, у истом клубу, обављао је функцију тренера првог тима и секретара.
 
Симић ће свим грађанима Источног Сарајева и љубитељима фудбала, остати у лијепом сјећању, као човјек који је дао велики допринос у развоју овог спорта.
 

Мјесто и вријеме сахране Александра Симића биће накнадно познато.

 

 

ИЗВОРртвис
Претходни текстГодишњица почетка НАТО агресије на Српску
Сљедећи текстХитна редукција воде у Источној Илиџи и Источном Новом Сарајеву