Насловна Најновије Преминуо др Дејан Кафка

Преминуо др Дејан Кафка

381
0

“Са жаљењем вас обавештавамо да је након тешке и кратке болести преминуо наш дугогодишњи пријатељ и сарадник примаријус доктор Дејан Kафка, специјалиста дјечије хирургије”, саопштили су из Болнице “Србија”.

Др Дејан Kафка рођен је 29. 5. 1961. године у Сарајеву, где је завршио основну и средњу школу, као и Медицински факултет Универзитета у Сарајеву 1985. године.
У периоду од 1985. од 1986. године запослио се на Институту за патологију Медицинског факултета Универзитета у Сарајеву као љекар обдукције, а затим током стажа од 1986. од 1988. године на Kлиници за дјечију хирургију Универзитета у Сарајеву.

Од 1988. од 1992. године године био је на специјалистичком стажу на дјечијој хирургији на Kлиници за дјечију хирургију Универзитета у Сарајеву. У Фебруару 1992. полаже специјалистички испит из дечије хирургије.

Рат га је затекао у Kлиничком центру Универзитета у Сарајеву. Почетком јануара 1994. године са групом српских љекара и сестара ухапшен је и затворен у касарни Виктор Бубањ, само зато што се изјашњавао као припадник српског народа.

Након ослобађања из заробљеништва, радио је у болници у Касиндолу од 1994. године. од 1996. године.
Од 1996. године. од 2011. године запослен је у Институту за здравствену заштиту мајке и деце Србије „др Вукан Чупић“ на Одељењу за општу и абдоминалну хирурги Добио је титулу примаријуса у септембру 2011. године.

На Kлиници за дјечију хирургију Kлиничког центра Бања Лука био је запослен од 2013. године, и његов даљи рад од 2013. године. године до данас наставио је у Заводу за здравствену заштиту деце и омладине Војводине.

Др Дејан Kафка био је члан Српског лекарског друштва, Лекарског друштва Босне и Херцеговине, Секције дечије хирургије, Удружења дечијих хематоонколога Србије, Удружења ендоскопских хирурга Србије, те европске и америчке асоцијације дјечјих хирурга.

За протеклих 25 година у Болници “Србија”, као гостујући љекар оперисао је више од 1 000 пацијената.

Град Источно Сарајево и Болница “Србија” ће увек бити захвални доктору за све што је учинио за наш град и болницу.

Памтићемо га као великог и доброг човека, поручују из болнице.

ИЗВОРfb Bolnica "Srbija"
Претходни текстОпљачкана кућа министра Лучића
Сљедећи текстУсвојен полугодишњи извјештај о извршењу буџета од 7.676.755 KМ