Насловна Најновије Преминуо професор Драгољуб Крнета

Преминуо професор Драгољуб Крнета

125
0

Драгољуб Крнета преминуо је јуче у Бањалуци у 74. години.

Крнета, редовни професор у пензији, рођен је 13. октобра 1949. године у Горњој Драготини код Приједора. Дипломирао је на Филозофском факултету у Сарајеву 1977. године, а докторску дисертацију одбранио је 1998. године на Универзитету у Српском Сарајеву.

Биран је у звање доцента на Учитељском факултету Универзитета у Београду, 1999. године, и ванредног професора на Филозофском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, 2006. године.

Пензионисан је као редовни професор, за ужу научну област Социјална психологија, на Катедри за психологију Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву. Био је ментор при изради више магистарских радова и докторских дисертација, члан редакције и рецензент у неколико часописа, рецензент више од десет књига из области друштвених наука.

Заједно са професором Ратком Дунђеровићем учествовао је и у оснивању Одсјека за психологију на Филозофском факултету Универзитету у Источном Сарајеву, а од октобра 2010. до септембра 2012. године био је шеф ове катедре, саопштили су са Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Сахрана професора Крнете биће одржана сутра у 13.00 часова на гробљу у Брезичанима код Приједора.

ИЗВОРкатера
Претходни текстМихаиловић: Екипа Цивилне заштите Српске биће упућена у подручје погођено земљотресом
Сљедећи текстЕмисија ,,Пулс града“, 7. фебруар 2023. године (ВИДЕО)