Насловна Најновије Пресуда за убиство Оливера Ивановића: Укупно 22 године затвора за четворо оптужених

Пресуда за убиство Оливера Ивановића: Укупно 22 године затвора за четворо оптужених

46
0

У Основном суду у Приштини, данас је прочитана пресуда у случају убиства Оливера Ивановића.

Кривим су проглашени Недељко Спасојевић (полицајац), Жарко Јовановић (полицајац) и Марко Рошић (грађанин Сјеверне Митровице). Драгиша Марковић (полицијски службеник) проглашен је кривим за злоупотребу службеног положаја, док је Силвана Арсовић (секретарица Оливера Ивановића) ослобођена.

Спасојевић је осуђен на четири године и шест мјесеци затвора, као и на новчану казну од 4.500 евра, док је Рошић добио 10 година затвора и 10.000 евра. Марковић и Јовановић ће морати да одслуже казну од четири године, док ће Јовановић морати и да плати 1.500 евра, преноси Косово онлајн.

Сви су се раније изјаснили да нису криви за оптужбе које им се стављају на терет. Такође, оптужени су се бранили са слободе.

Претходно је против Радета Басаре (полицијски службеник), повучена оптужница због недостатка доказа.

Сви они су били оптужени да су дио криминалне групе, на чијем челу су се, како се наводи у оптужници, налазили Звонко Веселиновић и Милан Радојичић. Против њих двојице није подигнута оптужница.

И даље је непознато ко су директни извршиоци и налогодавци убиства Оливера Ивановића.

Оливер Ивановић је убијен 16. јануара 2018. године испред сједишта своје странке Грађанска иницијатива Слобода, демократија, правда у Косовској Митровици, а судски процес је почео у јулу 2021. године.

ИЗВОРртрс, фото Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC
Претходни текстВимблдон: Ђоковић стартује против Коприве
Сљедећи текстНа згради Градске управе Источно Сарајево постављена фотонапонска електрана