Насловна Најновије Претежно суви коловози, у вишим предјелима магла

Претежно суви коловози, у вишим предјелима магла

114
0

Саобраћај у Републици Српској и Федерацији БиХ, јутрос се одвија по претежно сувим и мјестимично влажним коловозима, а возачима из Ауто-мото савеза Српске и даље скрећу пажњу на опасности од одрона, док у вишим предјелима и уз ријечне токове има магле која смањује видљивост.

Видљивост је смањена због јутарње магле на појединим дионицама уз ријеке Босну, Саву, Дрину и Спречу, као и преко превоја Млиништа.

Због припреме и одржавања брдских трка на регионалном путу Тобут – Вукосавци – Заједнице данас ће се саобраћај одвијати уз повремене обуставе, а сутра од 8.00 до 18.00 часова биће потпуна обустава саобраћаја.

Због одрона на регионалном путу Шипово – Kупрес у мјесту Јањске Отоке, саобраћај се одвија отежано једном траком, док су могућа и преусмјеравања на алтернативни путни правац.

На дионици регионалног пута Разбој – Руданка, на превоју Љескове воде, због активираног клизишта саобраћај се одвија успорено једном траком.

У току су радови на пасарели на магистралном путу Шарговац – Бањалука један, због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја.

Због минерских радова на магистралном путу Сарајево – Фоча, дионица Трново – Миљевина у кањону ријеке Бистрице, долазиће до повремене обуставе саобраћаја од 11.00 и 15.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На истом магистралном путу, али на дионици Добро Поље – Миљевина, због радова на санацији клизишта, измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Саобраћај се због санације клизишта на дионици магистралног пута Фоча – Горажде у мјесту Филиповићи одвија отежано, једном траком, а измјене су и на путу Рудице – Нови Град, гдје је у току изградња бициклистичке и пјешачке стазе.

На магистралном путу Брчко – Бијељина и на регионалном путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Глиња, саобраћај се одвија успорено уз повремене краткотрајне прекиде. Успорен саобраћај због радова и на дијелу магистралног пута Жегуља – Љубиње, дионица Подврсник – Љубиње.

Режим у одвијању саобраћаја измијењен је због радова на дионици магистралног пута Брод на Дрини – Врба у тунелу Чемерно.

Измјене су и на путним правцима Приједор – Kозарац због изградње ауто-пута, затим Градишка – Нова Топола – Kлашнице, Брод на Дрини /Фоча/ – Хум /Шћепан Поље/, код Добоја гђе је у току градња ауто-пута, као и на дионици магистралног пута Стари Мајдан – Бањалука – Рударска.

На магистралном путу Градишка – Kозарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта вози се успорено, као и на путу Стари Угљевик – Главичице у рејону Старог Угљевика.

Због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима, обустављен је саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Деминирање терена одвија се на регионалном путу Подновље – Поље, код деминерског градилишта „Горњи Божинци“ због чега ће сваким радним даном долазити до привремене обуставе саобраћаја.

У ФБиХ се санационих радова на мосту „Горица“, на ауто-путу Зеница-Сарајево, за саобраћај је затворена десна цијев тунела „1. март“, а возила саобраћају двосмјерно кроз лијеву тунелску цијев.

Саобраћај се због радова спорије одвија на магистралним путевима Јабланица – Мостар у Доњој Јабланици и Семизовац – Олово.

На дионици регионалног пута од мјеста Равно према магистралном путу Љубиње – Требиње саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На граничним прелазима у БиХ нема дужег чекања.

ИЗВОРАМС Републике Српске, фото илустрација
Претходни текстДанас инаугурација Милатовића, присуствује Цвијановићева
Сљедећи текстАнкетирање више од 3.000 домаћинстава у Српској