Насловна Магазин Култура Приказан трејлер за филм “Олуја” (ВИДЕО)

Приказан трејлер за филм “Олуја” (ВИДЕО)

271
0

У МТС дворани у Београду приказан је трејлер за филм “Олуја” редитеља Милоша Радуновића, који ће, како је најављено, бити премијерно приказан ове јесени. Ово остварење је иначе прво у домаћој кинематографију који говори о страдању Срба у Хрватској у операцији “Олуја” 1995. године.

Како је наведено на конференцији за медије, један од циљева филма је да прича прича о болној теми из прошлости за наш народ и да она буде забиљежена за генерације које долазе. Оно што је битно истаћи јесте да се ово остварење не бави политиком, нити пропагандом и не представља величање одређених људи или одређењих догађаја. У питању је потресна, емотивна прича о судбини главних јунака, о трагедији обичног човјека, једног тихог хероја којим се, нажалост, историја не бави, наводе организатори.

Учесници конференције били су продуценти филма “Олуја” Владан Анђелковић и Немања Мићић, директор компаније Телеком Србија Владимир Лучић, редитељ Милош Радуновић, те глумци овог остварења, млади Иван Вујић, Марија Пикић и Златан Видовић.

– Наравно да је овај филм од велике важности за српски народ. Велика је одговорност, јер се ради о великом броју живих свједока који су прошли (кроз операцију “Олуја”) 1995. године. Ми смо на идеју за снимање филма “Олуја” дошли прије једно 3 године… Без подршке Телекома и државе Србије, овај филм се никада не би снимио… Ми се надамо да ћемо испунити критеријуме и очекивања… – навели су продуценти и додали да је у филму учествовало пре 10.000 статиста.

ИЗВОРглас српске
Претходни текстВатра захватила велику површину у Неуму
Сљедећи текстИзвучена Лото седмица: Добитник освојио 3.300.000 евра