Насловна Uncategorized Припадници Оружаних снага вратили се из хуманитарне мисије у Турској

Припадници Оружаних снага вратили се из хуманитарне мисије у Турској

150
0

Припадници јединице привременог састава Оружаних снага БиХ, који су били у Турској у хуманитарној мисији, стигли су вечерас у Сарајево након што су окончали ангажман на отклањању посљедица у подручјима погођеним земљотресом.

Јединицу је на аеродрому дочекао турски војни аташе у БиХ бригадир Мустафа Ситки Татар заједно са пуковницима Предрагом Обреновићем, извршним официром команданта Оперативне команде Оружаних снага БиХ, и Џевадом Синановићем из Бригаде тактичке подршке Оружаих снага.

“Сви припадници Оружаних снага БиХ који су учествовали у хуманитарној мисији дали су свој максимум на ублажавању трагичних посљедица, на којима су радили на основу приоритета које је дефинисала турска Агенција за елементарне непогоде – АФАД”, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

У знак захвалности за исказани труд и залагање припадницима Оружаних снага БиХ уручене су плакете и захвалнице министарстава иностраних послова и полиције Турске.

Припадници Оружаних снага здрави су се вратили из хуманитарне мисије у Турској, на коју су отпутовали у петак, 10. фебруара, наведено је у саопштењу.

Снажни земљотреси магнитуде 7,7 и 7,6 степени по Рихтеровој скали погодили су турску покрајину Кахранманмараш 6. фебруара. Према посљедњим подацима, усљед земљотреса погинуло је више од 39.000 људи, од чега у Турској најмање 31.500, а у Сирији 8.500.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстЈУ ЗЗЗ РС – Филијала Источно Сарајево: Оглашава слободна радна мјеста на дан 15.02.2023. године
Сљедећи текстУ свим храмовима прикупља се помоћ за страдале у земљотресу у Сирији и Турској