Насловна Најновије Припадници Цивилне заштите и даље у Гацку

Припадници Цивилне заштите и даље у Гацку

41
0

Припадници Републичке управе цивилне заштите остају ангажовани у Гацку, гдје су се, након позива локалне заједнице, по избијању пожара на отвореном, укључили у контролисање и гашење двокраке ватрене линије Дубљевићи–Југовићи и Заградци–Кључ.

Из Републичке управе цивилне заштите саопштено је да су прва два села одбрањена и ватра је угашена, а пожариште је под контролом, док је још активан други правац пожара Заградци–Кључ, којем погодују висока температура ваздуха и вјетар.

Ватра је одбијена од насељених мјеста, али на неприступачном терену и даље гори, а ватрогасне активности усмјерене су и ка спречавању ватре да захвати велику шуму на планинама Баба и Бјелашница код Гацка, наводи се у саопштењу.

„Хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске гаси ватру. Употреба летјелице се пажљиво планира и реализује према потребама и имајући у виду отежане услове за лет. Пожар је и даље активан, али је данас ситуација боља. Остајемо ангажовани у Гацку“, наводе из Републичке управе цивилне заштите.

Републичка управа цивилне заштите је, уз свакодневне активности, у посљедњих неколико дана имала и има додатне ангажмане различитих ресурса на задацима заштите и спасавања на води, под водом, у противпожарним, ватрогасним активностима.

Републичка управа цивилне заштите брзо је реаговала на позив Службе цивилне заштите града Зворника и на ријеку Дрину послала чамце и комбиновани тим са припадницима заштите и спасавања на води и рониоцима, наводи се у саопштењу.

Спасиоци и рониоци Републичке управе цивилне заштите, заједно са колегама из Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Цивилне заштите Зворника и Бијељине, у дводневној потрази пронашли су и надлежним службама предали тијела два лица која су нестала у ријеци Дрини код Козлука.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстНастављају се паклене врућине, за сутра најављен најтоплији дан
Сљедећи текстВучић уручио орден заслуга жандарму Милошу Јевремовићу