Насловна Најновије Приредили су нам пакао у Сарајеву, рекли су “Само смо вас Србе...

Приредили су нам пакао у Сарајеву, рекли су “Само смо вас Србе чекали”

238
0

Родитеље дјеце из Србије, која су била на дјечијем регионалном фудбалском турниру у Сарајеву, испричали су шта се данас десило на Илиџи.

Антон Миладиновић из Батајнице, из школе фудбала Ел маестро, рекао је за Н1 да је у хотел упало 10-15 момака са фантомкама.

– Испрскали су родитеље бибер спрејом, сузавцем и изболи су ножем момка једног са Звездаре. Приредили су нам пакао. Није пријатно, у једном моменту завладала је паника у хотелу док нису специјалци дошли и смирили родитеље. Иначе смо на ивици били да се покупимо и вратимо за Србију. Имамо утакмицу ван овог хотела и имамо проблем – рекао је он.

Родитељи се жале да нису имали полицијску пратњу и да на уктамице иду својим превозом.

– Овдје имам обебјеђење од десетак момака, који су стварно пријатни. Када је дошла полиција ја сам им упутио пар питања и мени је полицајац један упутио провокацију. Унио ми се у лице и рекао “Шта се*еш”. Нисам очекивао да полиција овдје тако реагује. Други његов колега пришао је и загрлио ме, ту су била моја дјеца, помазио их је и рекао “Друже смири се, заштитићемо вас, ту смо”, испричао је Љубомир Вукадиновић.

Наводи да је овај турнир прошао добро и да је катастрофално што је петнаестак људи покварило читаву манифестацију.

Испричали су и шта су им момци који су напали рекли.

– Рекли су “Само смо вас Србе чекали”. Шта год то значило, ружно је за овакав град. Дјеца су плакала по собама, једва смо их смирили. Треба да играју утакмице. Ми смо због њих овдје, нисмо дошли да правимо инциденте – каже Вукадиновић.

Подсјећамо, хулигани су вечерас на Илиџи сузавцем, бакљама и ножевима напали родитеље дјечака из Србије који су били на дјечијем регионалном фудбалском турниру у Сарајеву и при томе је један родитељ повријеђен ножем.

Медији у Србији објавили су снимак за који се тврди да је настао јутрос у Сарајеву током међународног фудбалског турнира за дјечаке “Шампион јуниор куп”, а на којем се види како група дјечака скандира “убиј Србина“, послије чега је услиједио низ инцидената усмјерених против српске дјеце, као и одраслих који су били у њиховој пратњи.

ИЗВОРN1/РТРС
Претходни текстЕмисија „Пулс града“ 14.01.2023.(ВИДЕО)
Сљедећи текстДодик: Што прије пронаћи и казнити нападаче на родитеље и дјецу из Београда