Насловна Најновије Прислужене свијеће за борце који су животе положили на олтар отаџбине

Прислужене свијеће за борце који су животе положили на олтар отаџбине

57
0

Чланови Скупштине Борачке организације општине Соколац прислужили су данас код Централног спомен-обиљежја на Сокоцу свијеће за душе погинулих сабораца који су своје животе положили на олтар отаџбине, у жељи да још једном кажу да Срби нису геноцидан народ.

Предсједник Скупштине Борачке организације општине Соколац Љубомир Ерић подсјетио је да су срамни приједлог резолуције о Сребреници покренули Њемачка која је покретач два свјетска рата и Руанда, са својим савезницима.

„Ми ћемо из ове ситуације изаћи чвршћи и јачи и борићемо се на све начине да покажемо да смо ми стари европски слободарски народ, који је увијек био на страни савезника у борби против зла“, истакао је Ерић и додао да ће борци заједно са руководством Републике Српске одбацити резолуцију.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица, након паљења свијеће за погинуле српске борце, истакао је да српски народ не би ни дошао у ову тешку ситуацију „да има права и правде и да не владају закони џунгле и јачег“.

Њемачка, која је иницијатор резолуције о Сребреници, индустријализовала је масовна убиства и геноцид, посебно у Другом свјетском рату, те охрабрила наше тадашње комшије Хрвате и муслимане да врше масовне злочине и формирају логоре у жељи да униште један народ„, додао је Бјелица.

Према његовим ријечима, сада су њихови потомци осмислили један црни пројекат с циљем да Србе оптуже да су једини одговорни за сва дешавања у Европи у протеклом периоду и да су вршили геноцид.

Бјелица је рекао да ће ова одлука пробудити „слободомислеће људе и слободарске народе и ујединити их тако да они који су чинили злочине у Првом и Другом свјетском рату, неће имати пролаз код слободарских народа“.

„Позивам српски народ на јединство и слогу, јер нам заједништво треба данас више него икада и само ми изнутра можемо довести у питање Републику Српску. Нама је нико не може укинути, јер је трајна категорија“, поручио је Бјелица.

На Сокоцу су се од јутрос завијориле заставе Републике Српске на јавним установама, организационим дијеловима републичких институција и на више породичних кућа, а на згради локалне управе и јавним предузећима заставе Српске се вијоре непрестано.

ИЗВОРСрна
Претходни текст„Пулс града“, 23.5.2024. (Видео)
Сљедећи текст„Актуелно“, 23.5.2024. Гост: Милан Кулић, ректор Универзитета у Источном Сарајеву (Видео)